Nyheter   
  

 Forsiden


Filmkafeen
Dronningens gate 16 er møtestedet for
KNAS-Oslo

 

Litteraturliste:
Chymisk, Oeconomisk afhandling om Norske Aquavitter, bærtinktur og bærsafter
Christoffer Blix Hammer 1776


En studie i farmasiens historie
Sverre Aagard 1882


Norsk Brennevinsleksikon
Truls Nygaard 1975


Den norske Dram,
Brennerienes forening
Jens M. Alm 1979


Linjer om Løiten
Lars Jacob Krogh og Halvor Heuch 1987

Historien om de norske akevitter
Hroar Dege 1997
 

Akevitt-en norsk brennevinshistorie
Halvor Heuch 2002

En guide til akevitt
Per Tronstad og Marge Garmann Johnsen  2007

Drikkeskikker -
Nordmenns drikkevaner gjennom
1000 år
 
Astri Riddervold 2009

Livets vann
Lene Aarnes Westerhaug 2010


 

Nyhet fra Det norske brenneri på vår facebook side: nå kan du få Arvesølv aquaviten i tre ulike størrelser.
 

No.52 er en nyhet fra Ivan Abrahamsen sin side, laget for drinkmixing, særs vellykket mener vi etter å ha prøvd No. 52 med tonic og tyttebær på Elgstua. 


Les Norske Akevitters venner sitt medlemsblad her: www.aquavitdigital.no

Tandberg taffel er relansert etter 177 år! Les mer på Horecanytt nedenfor.
http://horecanytt.no/Nyheter/Produkter/Produkter-2015/Produkter-mai-juni-2015/Relanserer-177-aar-gammel-taffel-akevitt


Atlungstad taffel er lansert!- http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/akevitt/norge/atlungstad-taffel-aquavit/sku-2094901  Vi gratulerer og gleder oss! 

Arendal aquavit ble lansert i april 2014 av Arendal herreaquavitlaug- http://www.norsk-akevitt.org/article.aspx?catID=1324&artID=7224 
Akevitten er mild og kun 38 % alkohol - til såvel sjømat som spekemat sies det.

Nordlyset Akevitt - Guovssahas Akevihtta - med aroma fra einebær kvister skal dette passe til rein/ vilt
http://www.rosmersholm.no/Products-Brands/Presse

Lillehammer Aquavit - som en påminnelse om at Brænneriet ble nedlagt i 1984. Skal, som vel tradisjonen er på de kanter passe å drikke bar/ avec og  til rakefisk. Dette er blitt en attraksjon som også Visit Norway har tatt med på sine sider
http://www.visitnorway.com/no/product/?pid=215677  

Arvesølvet familien har fått et nytt medlem Helt klar! Finn mer omtale på Aquavit til mat siden etter vår test. Og Det norske Brenneri kjøper Agder Brenneri, spennende.

 

 

 

Gilde juleaquavit ble lansert på Atlungstad brenneri 18.10. 13 med konsulen til stede. Juleaquaviten er den 26. i rekken og som kjent er det en blend av tidligere årganger. Årets er mildt krydret, rund og med mye sødme. Den lille friskheten/ syrligheten vi opplevde blir fort litt lite for salt pinnekjøtt og ribbesvor, så kanskje heller prøve den vellagrede utgaven til desserten/ kaffen i stedet for cognac i år - du blir overrasket.
PS:  server på en dannet måte, nytelsen krever bare litt i bunnen av et tulipanglass. 

 

 

Marit fra www.kaffe.no besøkte oss med engasjert innlegg i februar og gjorde oss oppmerksom på at norske importører selv brenner kaffen og hvilke muligheter vårt rikholdige utvalg av bønner gir til å eksprimentere med egen kaffe blend! Anbefales! Og gjerne sammen med Maquavit eller annen god avec aquavit!

 

Desember 2012: Laksecarpaccio: bruk en talerken/ asjett pr person og legg på en laksefilet, strø på litt salt og sukker (en teskje til fire fileter), la stå i romtemperatur i to timer. Bruk en morter til å mose anis, olje og aquavit (en spiseskje til fire porsjoner). Pense blandingen på laksefiletene, legg på godt med hakket dill og litt nykvernet kvernet pepper på toppen.

 

17.mars 2012: Flott initiativ fra NAV og Arcus om å etablere aquavitmuseum på Atlungstad! Nå er flere trailere med historie ankommet - følg med på deres nettsider, det blir mulig å skaffe eierandel i dette anlegget og bli invitert til spesielle arrangementer

Vi gratulerer KNAS Horten med 10 års jubileet 02.02.12!

19.november: Vi ønsker Det norske Brenneri, som ble grunnlagt i sommer lykke til - vi testet deres Arvesølvet 14. november og lot oss imponere av smak og entusiasmen!

21.oktober: Juleakevitten ble lansert for 23. gang i år. I oktober deltok vi på testen i NAV Hedmarks regi på Høsbjør hotell ved Brumunddal.  Sitrus, fenikkel, fat og mild. For andre gang lanseres også en vellagret utgave.

 

06.juni: God sommer hilser vi alle med dette forslaget til sommerdrink om det skulle by seg en anledning:
4 deler Maquavit, 4 deler grapefrukt, 2 deler sitron, 1 del eggehvite, en dash orange bitters. Kan søtes med litt anis sirup eller lignende. Shake uten is noen sekunder og deretter krafig med is og sil over i glass med tung bunn.

 

13. april: Aquavitens dag og God Påske!
11. april: Årsmøtet valgte nytt styre i tillegg til ORK: Audun, Andre, Arnstein, Perry.
1. mars 2011: vi takker NAV og Landbruksminister Brekk for at vi fra i dag har fått beskyttet Norsk Fatmodnet Aquavit navnet!

 ___________________________________________________________

Nyttig     

                     Arcus                     
                            Destillatør Halvor Heuch i Arcus krydderlager på Hasle                                               

De beste aquavitene fra Norge kjennetegnes av omhyggelig lagring på eikefat, fra 1 - 5 år er vanligst. Den gylne fargen skriver seg fra lagringstiden på fat som har vært brukt til sherry, portvin eller madeira - ikke fra fargetilsetning. Den gode smaken skriver seg fra potetspriten - noe som gir den norske aquaviten særpreg. Arcus har vært ledende i produktutviklingen de senere årene med mange nye, spennende kryddersammensetninger.Puntervold Agder Brenneri                                     
Puntervold Agder Brenneri Grimstad                                                

Større brennerier fjerner gjerne utfellingen av bunnfall som oppstår som følge av destillering ved lavere alkoholstyrker. Denne prosessen fjerner smak og aroma mener Agder Brenneri i Grimstad, (fra 2014 Det norske Brenneri) som har valgt å prioritere dette fremfor klarhet. Derfor er aquaviten herfra såkalt ufiltrert.

 

LINIE - følg reisen over ekvator

Beslektet:

www.vestfoldwhisky.com

www.onlymalts.com